“Najbolji visoki igrač u NBA ligi. A pored njega je Entoni Dejvis…”

0
Profimedia

Izbor najboljih petorki NBA lige za ovu iznad svega čudnu sezonu nije imao mnogo iznenađenja, što ne znači da nije osavtio prostora za polemiku.

Na prvom mestu reč je o izboru centra u najboljoj ligi na svetu.

Mnogo je argumenata bilo da se na tom mestu kao i prošle godine nađe centar Denver Nagetsa Nikola Jokić, ali je srpski centar ovog puta “smešten” u drugu najbolju petorku.

Centar u najboljoj postavi je “četvorka” Los Anđeles Lejkersa Entoni Dejvis. Dakle, u tome je i glavni razlog za polemiku. Gotovo da nema spora da Entoni Dejvis zaslužuje da se nađe u “top 5” igrača lige, na ovaj ili onaj način, ali jeste pomalo sporno što je igrač koji za sebe govori da je “četvorka”, koji najviše voli da igr ana poziciji četiri i koji zapravo i najviše vremena na parketu provodi na poziciji četiri izabran za najboljeg centra.

Jasno je već na prvi pogled da je Dejvis na “petici” u ovom izboru andol unapred uzet kako bi se izbegle glavobolje, jer je na pozicijama niskog i visokog krila trebalo ubaciti i Janisa Adetokumba i Lebrona Džejmsa.

Zato se i sve češće može čuti kako izbor zapravo treba da bude za 15 najboljih igrača bez obzira na kojoj poziciji igraju.

Uostalom, ionako se pozicije sve više brišu u NBA košarci.

Zanimljivo je i to što Jokića i Dejvisa čeka obračun u finalu Zapadne konferencije. Koliko će biti to direktan duel dvojice najboljih visokih igrača? Većim delom neće, jer Dejvis igra četvorku.

Ipak, Denver Nagetsi su posle objave najbolje petorke za ovu sezonu poslali poruku na zvaničnom nalogu na Fejsbuku.

Uz sliku Jokića i Dejvisa piše: “Najbolji visoki igrač u ligi i Entoni Dejvis…”