Najavljene nove mere: Moguć negativan PCR test za ulazak u Srbiju, ograničenje kretanja se sada ne razmatra…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Broj novozaraženih koronavirusom u Srbiji oborio je rekord od početka epidemije, čak 512 novih slučaja zaraze registrovano je u poslednja 24 sata, a zbog pogoršanja epidemijske situacije za sutra je zakazana sednica Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Imunolog Srđa Janković izjavio je agenciji Tanjug da će se protivepidemijske mere uvoditi s obzirom na epidemijsku situaciju, ali da se u ovom trenutku mera ograničenja kretanja ne razmatra.

Janković je naveo da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon sutrašnjeg sastanka Kriznog štaba.

“U ovom trenutku još uvek nisu konkretne dodatne mere u razmatranju, ali mere će pratiti situaciju. Jedna od mogućnosti je da se uvede negativan PCR test za ulazak u Srbiju, ali koliko je realna ne mogu da kažem pre sastanka”, rekao je Janković, a preneo RTS.

2 KOMENTARA

  1. Dobro su se setili da razmatraju mere koje je trabalo uvesti pre dva meseca. Za dva meseca ce da razmatraju neke nove mere, kad bude 5000 dnevno.

  2. “Najavljene nove mere: Moguć negativan PCR test za ulazak u Srbiju,…” – Добро сте се досетили. Сва срећа, па је као обично, на време.

Comments are closed.