Najavljene demonstracije: Ambasada SAD poručila svojim državljanima da “izbegavaju mase” i da se “drže diskretno”

0
Foto: Profimedia

Ambasada SAD u Beogradu je na svom sajtu upozorila američke državljane da ima izveštaja da će u subotu uveče, kod njene zgrade biti održane demonstracije, preneo je N1.

U saopštenju se navodi da se prema “policijskom izveštaju očekuje da će se demonstracije protiv politike SAD prema Srbiji i Kosovu održati u subotu, 29. juna, s početkom u 20.00 sati”.

Demonstracije “organizuje ‘Gerila’ “, piše u tekstu.

Državljanima SAD je preporučeno da “izbegavaju” okolinu Ambasade, da prate izveštaje medija, da “izbegavaju masu” i demonstracije, da se “drže diskretno” i da paze šta se dešava oko njih.

Kao i obično u takvim prilikama, državljanima SAD je preporučeno kako da se Ambasadi obrate za pomoć ukoliko im bude potrebna.

Nekoliko beogradskih medija je prenelo to upozorenje Ambasade i navelo da je “Pokret ‘Gerila'” nepoznat javnosti, a da se jednom pojavio u “Slobodnoj zoni” opozicionog protesta “Jedan od pet miliona” u centru Beograda.

Predsednik tog pokreta je privođen prošle godine zbog komentara protiv predsednika Aleksandra Vučića, a pokret se oglašavao i protiv opozicije, piše u izveštajima medija.