Nagradni konkurs Euromjuza 2021: “Neka se čuje i tvoj glas”

0
Ilustracija: Delegacija EU u Srbiji

Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje nagradni konkurs Euromjuza 2021. namenjen svima koji vole da slušaju i pevaju evropsku muziku. 

Ako spadaš u tu grupu, EU ima vrlo zanimljiv predlog za tebe. Snimi video sa jednom od pesama sa Evrovizije i osvoji vaučer u vrednosti od 1000, 500 ili 250 evra za muzičku opremu! 

Muzika je bitan deo evropskog kulturnog identiteta. Evropska unija podržava mlade kroz razne programe, naučne, obrazovane i kulturne.

Nagradni konkurs Euromjuza, sada već drugu godinu, promoviše, najčešće, mlade neotkrivene talente koji vole da se takmiče, da pevaju i koji dele ljubav prema evropskoj muzici i osvoje vredne nagrade. 

Za učešće na Konkursu, sve što treba da uradiš je sledeće:

  • Snimi video u trajanju do minut. Kompozicija obavezno mora da bude sa nekog od prethodnih takmičenja za pesmu Evrovizije.
  • Postavi video na svoju Instagram stranicu (profil mora biti javan do kraja trajanja konkursa) uz obavezan tag na videu @eusrbija i hashtagove #EuroMjuza2021 #EUzaTebe. 
  • Ne zaboravi da napišeš naziv pesme i ime izvođača. 
  • Ukoliko video nema sve navedeno, neće ući u izbor za nagradu. 

 Nakon toga, pozovi sve koje poznaješ da glasaju za tebe. 

Glasanje se završava 8. juna u 23:59, kada ćemo napraviti presek – autori 10 videa sa najvećim brojem lajkova ulazi u finale koje će se održati u Beogradu, u subotu 12. juna. 

Finale će se prenositi uživo na FB stranici facebook.com/eusrbija.

Tokom finalne večeri, finalisti će biti u prilici da uživo izvedu pesmu koja im je omogućila ulazak u završnu fazu takmičenja. Polovina glasova dolazi od publike koja će moći da glasa za svog omiljenog izvođača, a drugu polovinu predstavljaju glasovi žirija. 

Glavne nagrade:

I nagrada: vaučer u vrednosti od 1000 evra za muzičku opremu

II nagrada: vaučer u vrednosti od 500 evra za muzičku opremu

III nagrada: vaučer u vrednosti od 250 evra za muzičku opremu 

I zato – snimi video što pre i srećno! Jedva čekamo da vas čujemo! 

Takmičenje Euromjuza održava se po drugi put, nakon što je prošle godine privuklo veliko interesovanje takmičara i javnosti. Prošlogodišnji pobednik bio je mladi Strahinja Milićević iz Kraljeva.

Kako je izgledalo takmičenje prošle godine, pogledajte ovde.