“Nadam da nećemo morati da pribegavamo nekim radikalnijim koracima”: Ceo Zvezdin tim pružio podršku Filipu Čoviću

0
Foto: Profimedia

Ceo tim košaraškog kluba Crvena zvezda, stručni štab i uprava, pružili su podršku Filipu Čoviću, zatraživši od navijača da prestanu da mu zvižde. Posle meča sa Olimpijakosom, oglasio se kapiten i naveo da nije moguće igrati u takvoj atmosferi i da će biti organizovana vanredna konferencija.
Na toj vanrednoj konferenciji danas, obratio se kapiten Branko Lazić u ime celog tima. On je zahvalio “velikoj većini navijača koji im pružaju podršku”.

“Ne želim da se stvori utisak da smo mi razmaženi košarkaši, kojima smetaju zvižduci. Ko radi – taj i greši. Ali, atmosfera koja se stvara je nemoguća za dalji rad. Sve što tražimo je podrška u ovim trenucima, jer… ok je kritka, ali više ćemo postići sa podrškom nego s ovim ostalim”, rekao je Lazić. “Ne želim da razmišljam o tome šta će da bude, ali već sam rekao, u ovakvoj atmosferi ne može da se radi i funkcioniše normalno. Iskreno se nadam da nećemo morati da pribegavamo nekim radikalnijim koracima, već da funkcionišemo svi zajedno, onako kako su nas navijači i navikli u ovih prethodnih pet godina.”

Filip Čović je zahvalio saigračima na podrsci, dodajući da tim “tako treba da reaguje”. On dodaje da rezultati mogu da se naprave “ako su pravi tim”.

“Hvala momcima, sigurno da nije lako, ali… Prošle godine smo pokazali da smo tim, sada smo tim i bićemo tim, šta god da se desi”, poručio je Čović.

Čarls Dženkins, koji je na društvenim mrežama pružio podršku Čoviću, dodao je da bi “voleo da svi igraju bez pritiska, onako kako i dolikuje košarkašima Zvezde”.

Trener Dragan Šakota kaže da je igračima u teškim trenucima potrebna podrška, a ne kritike, dodajući da nije za očekivati da će ekipa svih predstojećih 60 mečeva da odigra dobro. “Ekipa, normalno, može da odigra dobro a i da padne, ali ako tada nemamo podršku, onda stvarno…”, rekao je Šakota.