Načelnica porodilišta “Narodni front” dolazila na posao dok je bila zaražena koronavirusom: “Privremeno je udaljena sa posla i smenjena sa rukovodeće pozicije…”

0
Printscreen/YouTube/N1

Načelnica prodilišta GAK “Narodni front “prof. dr Snežana Rakić smenjena je sa rukovodeće pozicije i privremeno udaljena s posla, a protiv nje je sanitarna inspekcija pokrenula postpak jer je ugrozila zdravlje kolega, pacijenata i beba pošto je imala koronu, a dolazila je na posao.

“Prof. Rakić je putovala u inostranstvo i po povratku u Srbiju nije ispoštovala samoizolaciju, u koju je morala da ide 10 dana ukoliko pri ulasku u Srbiju jer nema negativan PCR test. Ona je odmah po povratku u zemlju otišla na posao, a posle nekoliko dana se ispostavilo, PCR testom, da ima koronu”, prenosi Blic.

Oni dodaju da je time ugrozila ne samo sebe i kolege već i majke i bebe i sasvim je bilo logično da trpi konsekvence.

“Načelnica porodilišta prof. dr Snežana Rakić je svojim činjenjem dovela pacijente, kao i svoje kolege u visok epidemiološki rizik što je ozbiljan prekršaj, kao i povreda radne discipline. To je rezultiralo privremenim udaljavanjem imenovane s posla, kao i smenu sa rukovodeće pozicije”, rekli su iz Narodnog fronta.

“Zbog kršenja antiepidemijskih mera propisanih od nadležnih organa Republike Srbije, prof. dr Snežani Rakić je sanitarna inspekcija pokrenula postupak koji je u toku, te do okončanja istog direktor se neće oglašavati na pomenutu temu”, saopšteno je iz Narodnog frnta.