Na vrhu Forbsove liste najplaćenijih javnih ličnosti Tejlor Svift, Kajli Džener i Kanje Vest

0
Foto Profimedia

Forbsova lista najplaćenijih javnih ličnosti iznenadila je mnoge jer su se na samom vrhu našle dve žene. Pevačica i rijaliti zvezda.

Prema najnovijoj Forbsovoj listi 100 najplaćenijih javnih ličnosti iz sveta muzike, sporta i zabave, “od Holivuda do Bolivuda”, na prvom mestu je pevačica Tejlor Svift sa 185 miliona dolara, zatim slede rijaliti zvezda Kajli Džener sa 170, a na trećem mestu je njen zet Kanje Vest sa zarađenih 150 miliona dolara.

Lista se pravi jednom godišnje, a na najnovijoj čak trećina ličnosti nije iz SAD, piše američki magazin Forbs.

View this post on Instagram

freaky friday

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Kako se navodi, Kanje Vest se posle četiri godine vratio na listu najviše zbog uspeha njegove kompanije za proizvodnju patika “Yeezy”.

Među prvih 10 na listi nalaze se i trojica fudbalera. Lajonel Mesi iz Argentine je na četvrtom mestu sa zarađenih 127 miliona dolara, Portugalac Kristijano Ronaldo na šestom sa 109 i Brazilac Nejmar sa 105 miliona dolara.

Među prvih 10 su i britanski muzičar Ed Širan, grupa Igls, javna ličnost Doktor Fil i meksički sportista Kanelo Alvarez.

Na listi se još nalaze i Robert Dauni Džunior, Skarlet Johanson, Bredli Kuper, Pol Rad i mnogi drugi.

Lista se pravi jednom godišnje na osnovu zarade, a ovogodišnja je napravljena na osnovu prihoda ostvarenih od 1. juna 2018. do 1. juna 2019. godine.