“Na sastanku je bilo priče o skraćenju rada kafića do 18 časova”: Koje su sve nove mere u opticaju

0
Foto: Profimedia

Nakon što je Krizni štab odlučio da nam ne saošti odmah šta je odlučio, već da prođe nekoliko dana, počela su nagađanja o tome koje bi nove mere mogle da budu uvedene.

Prejudicira se, govori se o različitim aspektima ograničenja, ali se najčešće spominje ograničenja rada kafića i restorana.

Stroža mera, kada je reč o ugostiteljskim objektima bila bi potpuno zatvaranje, čemu se protive i čelnici grada Beograda, dok je blaža i izvesnija varijanta da se njihovo radno vreme skrati do 20 ili 21 sat. Na Kriznom štabu je međutim, razmatrana opcija da rade do 18 časova, prenosi Blic.

Dr Srđa Janković, član Kriznog štaba, potvrdio je juče da je jedan od predloga bio da se radno vreme lokala skrati na 18h.

“Potencijalno strože mere mogu biti skraćenje radnog vremena lokala za zabavu. Sad lokali rade do 23 sata, a mi smo predlagali da se radno vreme skrati do 18 sati. Ipak podsetimo da je već na snazi mera da se unutar lokala nose maske”, rekao je imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković.

Doktor Predrag Kon smatra da su dve nedelje strogih mera najefikasnije.

“Moramo da zaustavimo virus i njegov prenos, to može tako što se uskrate kontakti, a to je opet moguće samo novim merama. Nisu donete mere. Predsednica Vlade je rekla da nas je dobro čula, da će još razmisliti”, zaključio je Kon.