(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da na sednicama vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa, nijednom nije pomenuto ponovno uvođenje vanrednog stanja. 

Kon je za televiziju N1 rekao da lično ne razmatra opciju uvođenja vanrednog stanja već samo kako će se poštovati restriktivne mere. 

„Nećemo doći do toga ako poštujemo ove mere koje čak nismo ni potpuno istrošili“, kazao je Kon. 

On je naveo da „ukupno gledano“ građani Srbije poštuju epidemiološke mere i da je „apsolutno“ isključena mera karantina u kome su kako je rekao, potpuno zdravi ljudi za razliku od izolacije u koju idu bolesni. 

„Mi jesmo ipak disciplinovani. Suština je da pooštrimo kontrolu mera pa onda ne verujem da bismo ušli u situaciju za vanredno stanje“, kazao je Kon.

Ocenio je da vakcinaciju protiv gripa treba obaviti u što je moguće mirnoj epidemiološkoj situaciji, navodeći da potencijal virusa i te kako postoji što se kako je rekao, vidi u susednim zemljama. 

„Realno je nemoguće zaustaviti virus na granici ali sve što radimo, radimo da bismo ga što više usporili“, kazao je epidemiolog. 

Upitan da li će „obući beli mantil“ u subotu, za kad je u Beogradu najavljen protest lekara nezadovoljnih navodnim progonom kolega koje su kritikovale rad Kriznog štaba i nadležno ministarstvo, Kon je rekao da bi to bilo neprimereno.

„Želim svima zdravlje i sve najbolje. Jako je važno da se što je moguće više solidarišemo“, kazao je Kon.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.