Na “crvenoj liniji” Infektivnog odeljenja u Novom Pazaru: “Koleginice su padale s nogu. Snaći će vas ono čega se najviše plašite…”

0
Ilustracija: Profimedia

Ukoliko se građani budu pridržavali mera, a mi, lekari, svoj posao uradimo kako treba, savladaćemo virus i izaći iz ove situacije, ocenila je danas anesteziolog iz Kraljeva Tanja Petrović, koja je sa kolegama došla u pomoć novopazarskim kolegama.

“Dobrovoljno sam došla, pošto sam već u prestižnoj bolnici ‘Dragiša Mišović’ naučila rad sa pacijentima inficiranim koronavirusom”, rekla je doktorka u programu Sto plus radija.

Ona je naglasila iskustvo desetina kolega sticano u bolnicama širom Srbije, koji su takođe priskočili u pomoć kolegama na Infektivnom odeljenju.

“Ovde smo zatekle samo dve koleginice, koje su trudeći se da pomognu velikom broju pacijenata bukvalno spadale s nogu”, pojašnjava situaciju koju je zatekla.

Na pitanje kako se nosi sa strahom za sopstveno zdravlje, uz smešak odgovara “snaći će vas ono čega se najviše plašite”.

Kaže, to nikako ne znači da straha nema, odnosno da ga uvek ima tek toliko da se na poslu i ona ne inficira.

“Mislim da smo već danas dosta uspeli. Uveli smo neki red i standarde, čime smo raščistili gužve. Sigurna sam da ćemo uspeti”, dobacila nam je odlazeći sa kolegama preko, takozvane, crvene linije Infektivnog odeljenja.

(Beta)