“Na Cetinje odlazim već 30 godina, tamo ne biti je nevaspitano…”

1
Foto Igor Pavicevic

(Beta) – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da su neredi, prilikom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u nedelju na Cetinju, nastali “provokacijom policije i da je u pitanju plan Vlade Crne Gore”.

On je za televiziju Prva rekao da nije bilo napada na policiju i da nije bilo molotovljevih koktela, kako su ranije preneli mediji, već je, prema njegovim rečima, policija napala ljude koji su “tamo mirno stajali”.

“U pitanju je bila provokacija na to da kada su počeli da pucaju gumenim mecima po ljudima, oni su očekivali da će neko odgovoriti, da pogine neki policajac, da se onda to pretvori u nasilje koje će se na kraju završiti hapštenjem (predsednika Crne Gore) Mila Djukanovića. To je bio plan Vlade Crne Gore, koja je antievropska, anticrnogorska i anticivilizacijska”, izjavio je Čanak.

Na pitanje zbog čega je otišao na Cetinje, on je kazao da tamo odlazi već 30 godina, jer je Cetinje tada bilo “centar antifašizma i centar antiratnih demonstracija”.

“Tu ne biti je bilo apsolutno nevaspitano za svakoga ko o sebi želi da misli dobro i sutra”, rekao je Čanak.

1 KOMENTAR

Comments are closed.