„Evropskoj uniji trebaju bolji lideri i voleo bih da vidim bolje planove za vođstvo u evropskim institucijama“, izjavio je danas premijer Slovenije Marjan Šarec.

„Na Balkanu su ljudi umirali dok su drugi sedeli u salama za konferencije. Situacija sada nije ozbiljna, ali dve godine smo iznova i iznova ponavljali priču o Bregzitu“, istakao je Šarec za ljubljansko „Delo“ .

On je istakao da politička pripadnost mora postati mnogo manje važna i dodao da bi voleo da „Evropska komisija preuzme ulogu fudbalskog sudije, da bude više neutralna i da se više fokusira na vladavinu prava“, prenosi agencija STA.

„Izjave predsednika Evropske komisije nisu nevažne. U slučaju Slovenije i Hrvatske, bilo bi ispravno reći da obe zemlje moraju da sprovedu arbitražnu odluku. Ne više i ništa manje“, rekao je Šarec.

Prema njegovim rečima, Slovenija je „deo najjače povezanog dela EU“.

„Tražimo saveze sa zemljama koje imaju sličan mentalitet. Imamo posebno dobre odnose sa zemljama Beneluksa, kao i neke ad-hoc saveze“, naveo je Šarec i dodao da se Slovenija smatra kredibilnim partnerom.

Komentara

  1. Mučenik zile
    5. maja 2019. 10:33

    Sve nam to netreba.Nemojte nas hraniti odbačenim žvakama.

  2. Rade
    5. maja 2019. 11:43

    Naučeni na iskorištavanje u Jugi,sad nastavljaju sa tom politikom sa Bigarima i Rumunima.Nemaju suverenitet,obična pokrajina EU,zauvek!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.