Na Adi Ciganliji održano najveće takmičenje u funkcionalnom fitnesu na Balkanu

  0
  Foto: Rastko Šurdić

  Na terenima Fudbalskog Saveza Beograda na Adi Ciganliji je tokom vikenda održano takmičenje u funkcionalnom fitnesu – Nike Metcon FortFight, koje je najveće ovog tipa na Balkanu. Takmičenje u organizaciji brenda Nike i CrossFit NS, a uz tehničku podršku DD Wellness Solutions, okupilo je 200 najboljih takmičara iz 17 država.

  Posetioci su bili u mogućnosti da prisustvuju nadmetanju takmičara, koji su dali sve od sebe u borbi za zvanje nasjpremnijih ljudi i vredne novčane nagrade, u pet različitih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

  Foto: Rastko Šurdić

  U kategoriji Elite za najspremnije takmičare, kući su odličje poneli Đorđe Đurić (Bosna i Hercegovina) i Kristina Vasić (Srbija), dok su se u kategoriji Advance istakli Dejan Dakić (Bosna i Hercegovina)i Milica Prkić (Srbija). Za nešto starije takmičare, u kategoriji Master 35+, najbolji su bili Ilyas Sycal (Turska) i Jovana Perišić (Srbija), a od početnika koji su se takmičili u okviru Scaled kategorije, najveći uspeh postigli su Stefan Sorak (Srbija) i Ivana Stvorić (Hrvatska). Konačno u kategoriji timova, najbolji su bili Hana Molan, Tilen Hvasti, Klemen Frangeš (Slovenija).

  Pored izvrsnog takmičenja, pažnju posetilaca privuklo je i predstavljanje novog modela Nike Metcon 8 patika sa unapređenim balansom stabilnosti i brzine, kao i mogućnost učenja o zanimljivostima iz sveta krosfita i pratećim aktivnostima.