Najgledaniji srpski film prožet je adekvatnim muzičkim ilustracijama, temama i simulacijama koje vrhunski prate kompleksnu priču o beogradskom podzemlju.

Film Miloša Avramovića „Južni vetar“ poprilično je osvežio filmsku ponudu na regionalnom nivou. Sa druge strane, glumačka ekipa predvođena Bikovićem, Bjelogrlićem, Glogovcem… vrlo je, gotovo hirurški precizno, razradila likove, dok je autor muzike Aleksandar Ranđelović više nego zanatski savršeno zvučno obogatio film.

Dosadašnji učinak Aleksandra Ranđelovića je impresivan. Godinama je bio asistent Gorana Bregovića, sa kojim je na mnogim filmovima radio kao orkestrator. Komponovao je muziku za film „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Srđana Dragojevića, „Travelator“ Dušana Milića, serije „Sumnjiva lica“ i „Senke nad Balkanom“.

Pratioci zbivanja na domaćoj sceni sigurno se sećaju muzike za prvu AAA video-igru sa ovih prostora „Genesis Rising“ (Mascom, 2007) koju je komponovao Ranđelović.

Muzikom za film „Južni vetar“ Ranđelović je spojio tradicionalne melodije i savremeni klupski zvuk. Ovaj izuzetan soundtrack, vrlo maštovit i dinamičan, izazvao je veliku pažnju publike koja do sada nije bila u prilici da ga u celini presluša ili kupi.

(Dostupno na svim muzičkim digitalnim platformama: smarturl.it/topsoundtrack)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.