Muzička recenzija: Jakarta – Letim (Mascom)

0

Nakon više od tri decenije izdavačke pauze, frontmen benda Jakarta, Igor Popović, se vratio muzici i komponovanju, sakupljajući materijal za album koji je napokon pred nama.

Album „Letim“ je sastavljen od autorskih i obrada pesama koje su na Igora, kao muzičara, izvršile ogroman uticaj.

„Toliko čekanja na ovaj trenutak… Projekat koji je dugo stajao u fioci, prvenstveno zbog mog odsustva iz zemlje. Po povratku u Srbiju, morao sam prvo da se pozabavim prikupljanjem neophodnih dozvola za prepeve/obrade pesama koja sam želeo da snimim. Na kraju procesa, ovaj album ne doživljavam kao „izdanje“, nego više kao jedan dug porođajni proces. Njime je krunisana tinjajuća ljubav. Velika sreća, velika radost, plima emocija koju je teško sakriti,“ izjavio je Igor povodom objave albuma „Letim“.

Bend Jakarta bio je aktivan tokom osamdesetih i pratio je trendove koji su tada bili popularni. Bazično novoromantičarski sastav podario je publici bivše Jugoslavije nezaboravne pop hitove kao što su: „Pozovi me”, „Spiritus”, „Bomba u grudima”, „San je jak” i „Osvojiću svet”.

Na albumu „Letim“ Igor se smelo upustio u avanturu snimivši prepeve klasika izvođača kao što su: Fleetwood Mac, Peter Gabriel, Simple Minds kombinujući ih sa autorskim numerama poput singla „Tamna strana Meseca“.

Dostupno na: https://smarturl.it/letim.jakarta