Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da Samoopredeljenje treba dobro da razmotri poslednju ponudu DSK-a jer je veoma izbalanisirana i  obezbeđuje da dva subjekta učestvuju jednako u najvišim predstavničkim telima i upravnim organima Kosova, prenose kosovski mediji.

„Ukoliko se ti uslovi ne obezbede, onda bi bilo neizvesno kako bi ta koalicija funkcionisala, čak i ako bi bila uspostavljena. Stoga, očekujemo da se naša ponuda uvaži, proceni i da se dobije odgovor od Samoopredeljenja koji će nam omogućiti da uskoro napravimo koaliciju“, istakao je Mustafa.

Kako prenosi Gazeta Ekspres, Mustafa je rekao da neće biti više sastanaka sa Kurtijem Samoopredeljenje odbije tu ponudu.

Mustafa je, kako prenosi Indeks Onlajn, rekao i da DSK ima posvećenost za postizanje vladajuće koalicije sa Samoopredeljenjem i da to zavisi od stranke koja je na izborima bila pobednička.

„DSK ima volju i posvećenost za postizanje koalicije na kojoj smo dugo radili. Završili smo vrlo važnu fazu rada na usklađivanju upravljačkog programa, u definisanju oblasti u kojima će upravljati koalicija DSK – Samoopredeljenje i manjinske stranke“, rekao je Mustafa.  

On je rekao da postoji nekoliko stvari za koje je bio ubeđen da će biti rešene i dogovorene na prvom ili drugom sastanku i da nije očekivao da će sve to potrajati toliko dugo.

Dodao je i da ceni da će se to razrešiti voljom stranke koja je na izborima izašla kao pobednik.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Leka
    22. јануар 2020. 09:45

    Kurti nisi u poziciji da biras kiksnuo si igrajuci na kartu sile.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.