Musolinijeva unuka protiv Džima Kerija: Ko je “fašista”, a ko “kopile”

0

Ćerka Benita Musolinijija, Alesandra Musolini, koja se u Italiji aktivno bavi politikom, ušla je u direktnu konfrontaciju na Tviteru sa holivudskim glumcem Džimom Kerijem zbog karikature koju je nacrtao i podelio na ovoj društvenoj mreži.

Glumac je podelio karikaturu na kojoj se nalaze Musolini i njegova ljubavnica Klareti Petaći, a koji su obešeni na trgu u Milanu, aprila 1945. godine.

“Ako se pitate kuda vodi fašizam, samo pitajte Benita Musolinija i njegovu ljubavnicu Klaretu“, napisao je uz crtež holivudski glumac.

Ćerka Romana Musolinija, četvrtog sina Benita Musolinija i članica partije Forca Italija, zamolila je Kerija da nacrta nekoliko incidenata iz američke istorije, uključujući atomsku bombu i Rosu Parks. Prethodno mu je napisala da je “kopile”.

“Predsednik Donald Tramp ne mora da brine o lošim političkim napadima Džima Kerija, njegovi crteži su samo prljavi papir”, objavila je ona na Tviteru.

Keri nije odgovorio na napade unuke Benita Musolinija. Glumac kreira i na Tviteru deli političke karikature od avgusta 2017. godine, a teme su: predsednik Donald Tramp i sekretar za medije Bele kuće Sara Hakabi Sanders.