Policija evakuisala deo Bara zbog pretnje bombom : “Banku ću držati pod kontrolom sve dok radnicima ne isplati pare koje je ukrala…”

0
Printscreen/YouTube/MPV

(Beta) – Barska policija evakuisala je danas pre podne deo grada zbog pretnje jednog muškarca da će aktivirati eksploziv.

Od jutros traje neizvesnost i napeta situacija koju pretnjama da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u Ulici maršala Tita, izaziva Edin Begzić (36), prenose podgorički mediji.

Policija je odmah evakuisala zaposlene u susednim poslovnim prostorima i stanare zgrade u kojoj se banka nalazi. Prema saznanjima Pobjede, i iz poslovnice NLB banke u Baru svi su evakuisani. 

U ulici su od jutros pripadnici policije, vatrogasci, ekipa Hitne pomoći.

Begzić je prethodno poslovnicu banke oblepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović rekao da je situacija u Baru, gde je deo Ulice maršala Tita jutros evakuisan zbog pretnji muškarca da će aktivirati eksploziv, “kompleksna”, da su jasni zahtevi i da sa njim pregovaraju kompetentne osobe.

Naglasio je da, zbog toga što je dešavanje u toku, ne može detaljnije pričati o tome.

“Ne želim da eventualno utičem na podgrevanje te atmosfere… Ono što smo imali prilike da čujemo je da se radi o ekonomskoj motivaciji”, kazao je ministar novinarima, dodajući da se nada da će se situacija rešiti na najbolji mogući način.

Vijestima je iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije ranije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”.

Muškarac je prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima naneta višemilionska šteta, prenose Vijesti.

Muškarac na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Poručio je potpredsedniku crnogorske Vlade Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbeđenje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, da će biti odgovorni za “haos koji nastane”.