MUP: Uhapšena grupa krijumčara droge, među njima pripadnici policije i BIA

0
Ilustracija: Makista

 (Beta) – Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su četiri osobe, medju kojima i jednog policajca i pripadnicu BIA, zbog toga što su u dužem vremenskom periodu švercovali drogu iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

Uhapšeni su pripadnik Uprave kriminalističke policije D.J. (41), njegova supruga pripadnica BIA D.J. (39), bivši policajac K.M. (44) i stanovnik Arandjelovca Ž.F. (34) zbog toga što su organizovali kriminalnu grupu koja je krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlјe Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina prebacivali u Srbiju i Crnu Goru.

Policajac D.J. je zloupotrebio službeni položaj tako što je proveravao baze podataka MUP-a i pribavljao podatke o istragama koje vodi Uprava kriminalističke policije i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima te grupe.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlјe Evropske unije.

Njegova supruga je takodje pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA, dok je K.M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlјe Evropske unije i prikuplјanju novca od prodate droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru.

Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Uhapšen je i Ž.F. koji je kao vozač u medjunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru.

Uhapšenima je odredjeno zadržavanje zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, proizvodnje i prodaje droge, pranja novca i zloupotrebe službenog položaja.