MUP: Požar na deponiji u Vinči pod kontrolom, sprečeno širenje

0
screenshot/twitter

(Beta) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je “zahvaljujući brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika Sektora za vanredne situacije sprečeno širenje požara na deponiji Vinča koji je pretio da zahvati nisko rastinje i okolinu”.

U saopštenju se navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije “stavili pod kontrolu” požar na deponiji Vinča, kao i da se trenutno na licu mesta nalazi šest vozila sa 15 vatrogasaca, koji, uz pomoć radnih mašina komunalnih službi, vrše gašenje i zatrpavanje površine koja gori.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije danas da je požar u Vinči prijavljen sinoć u 20.30 sati, kao i da se očekuje da će dogašavanje požara trajati danima, a da će za sve to vreme gradjani moći da vide dim iz pravca deponije.

Više udruženja gradjana i ekoloških pokreta zatražilo je danas da nadležni na gradskom i republičkom nivou izadju sa preciznim podacima o zagadjenju zbog požara u Vinči, za koji su naveli da predstavlja “toksični incident”, kao i da se proglasi vanredna situacija u Beogradu.

O požaru u Vinči kasno sinoć su javili mediji, pozivajući se na objave gradjana sa društvenih mreža, na kojima se video veliki oblak crnog dima.