MUP: “Maloletnik slao lažne dojave o bombama u osnovnoj školi u Zrenjaninu”

0
Ilustracija: Makista

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su rasvetlili lažne dojave o postavljenim bombama u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Zrenjaninu, iza kojih stoji maloletnik iz ovog mesta.

Kako se navodi u saopštenju MUP, policija je utvrdila da je on u više navrata tokom maja ove godine slao lažne dojave putem mejlova navedenoj školi, kao i jednom sportskom centru u Zrenjaninu.

Policija je obavila razgovor sa maloletnikom u prisustvu njegovih roditelja i o događaju je obavestila Centar za socijalni rad u Zrenjaninu, prenosi N1.

“MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal apeluju na pojedince da se, u trenutku kad je Srbija izložena masovnim i organizovanim sajber napadima i lažnim dojavama o postavljenim bombama koje dolaze iz inostranstva, ponašaju odgovorno i u skladu sa zakonom i dodatno ne otežavaju rad srpskoj policiji, čiji su kontradiverzioni timovi svakodnevno na terenu. Profesionalni timovi iz Uprave kriminalističke policije MUP rasvetliće svaku dojavu koja dolazi iz Srbije, pronaći izvršioce i procesuirati ih u saradnji sa nadležnim tužilaštvom”, zaključeno je u saopštenju.