MUP Makedonije: “Još dvoje državljana Severne Makedonije umešano u teroristički napad u Beču”

0
Foto: Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije saopštilo je da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje državljana Severne Makedonije umešano u napade u Beču, u kojima je u ponedeljak ubijeno četvoro, a ranjeno 22 ljudi, prenosi N1.

Napade u centru glavnog grada Austrije izveo je Kujtim Fejzulu (20), koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Severne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe je saopštilo da su o ovom slučaju razgovarali telefonom premijer Zoran Zaev i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, kao i da su “izrazili spremnost da nastave komunikaciju i saradnju u vezi s terorističkim napadom, ako austrijske službe utvrde takvu potrebu”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Podsetimo, austrijski ministar unutrašnjih poslova rekao je danas da dokazi prikupljeni do sada ne ukazuju da je postojao drugi napadač u napadu u Beču. 

Ministar Karl Nehamer rekao je da do sada prikupljen video materijal ne pruža dokaze o postojanju drugog osumnjičenog u jučerašnjem napadu u Beču, mada to nije još konačni zaključak.