MUP: Igor Jurić napustio sastanak o modalitetima uvođenja Amber alert sistema

0
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić napustio sastanak na kome je trebalo da razgovara o modalitetima uvođenja Amber alert sistema u Srbiji.

MUP je naveo da je Jurić sastanak napustio nakon izlaganja zakonske zastupnice Fondacije “Tijana Jurić” Maje Atanasković na početku sastanka o tome kako bi budući Amber alert trebalo da izgleda, kada je Jurić rekao da je očekivao ozbiljnost koju je trebalo, prema njegovom viđenju, da označi prisustvo ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

“Verujemo da gospodin Jurić ovom problemu pristupa ozbiljno i da mu je namera da sistem bude uveden za dobrobit sve naše dece, ali ne možemo da ne primetimo da je njegovo ponašanje u najmanju ruku iznenađujuće”, navode iz MUP-a.

Na tom sastanku, koji je naložio ministar unutrašnjih poslova, bili su prisutni predstavnici svih linija rada Ministarstva koji su uključeni u tu problematiku – državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić, šef Odseka za potrage Uprave kriminalističke policije Zoran Vuković, šef Odseka za maloletničku delinkvenciju Uprave kriminalističke policije Olivera Zečević, predstavnici Sekretarijata Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje.

“Od nekoga ko se zalaže, barem deklarativno, reklo bi se za profesionalizam, očekujemo da mu mišljenje i znanje profesionalaca koji se godinama unazad bave ovim poslom bude važnije od prisustva ministra na sastanku”, ocenili su iz Ministarstva.

Dodali su da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontaktu i sarađuje sa Fondacijom Amber alert Evrope, sa kojom vodi intenzivne razgovore o modalitetima uvođenja tog sistema u Srbiju, uz poštovanje domaćeg pozitivnog zakonodavstva.