“Mudri ljudi kažu: nema više velikih ratova, samo se potpaljuju mali na razne strane”: Milena Marković za novi Nedeljnik o “Močvari”, “Žikinoj dinastiji”, šundu i rokenrolu

1
Fotografija: Igor Pavićević

Ovih dana gledamo seriju “Močvara”, scenario Milene Marković u režiji Olega Novkovića. To je triler, krimi drama, a Milena će biti žanrovski sve neuhvatljivija, što će se videti i iz razgovora za novi broj Nedeljnika.

“Moj junak iz serije ‘Močvara’ je bivši ratnik isto kao i mnogi detektivi tvrdog crnog detektivskog talasa, počev od tridesetih, pa preko vremena posle Drugog svetskog rata, pa posle Vijetnam, Koreja. Eto, i mi konja, odnosno rata za trku imamo. A Skandinavci nemaju. Inače, skandinavski romani su, osim par izuzetaka, dosta problematični, ozbiljan šund je u pitanju, prevelika je produkcija jer su traženi i tu je sada problem u sadržaju”, ispričala je Milena Marković za Nedeljnik.

Ona će pisati i nastavak “Ludih godina”.

“Taj scenario sam napisala pre više od dve godine, samo to nije prošlo na nekoliko konkursa, sad jeste pa je aktuelno. Meni je bilo logično da ja to pišem, to je porodična stvar. Bolje ja to da pišem, da bude pod nekom kontrolom, nego neko drugi. I drugo, htela sam da probam da pišem komediju. I treće, pisci pišu pa od toga zarade, šta drugo da radim, da otvorim kafanu? Ne bi mi to uspelo”, rekla je Milena Marković.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 17. septembra

Digitalno izdanje je dostupno na nstore.rs

1 KOMENTAR

  1. “Norvrski romani su ozbiljan sund”, rece neko ko pise scenario za Lude godine, serijal koji je najveci sund 80-ih:)

Comments are closed.