Mreža prostora kulture: Pula, Zagreb, Ljubljana i Beograd zajedno u novom projektu VIDEODRUM

  0
  Foto: Helena Jovanović

  VIDEODRUM novi je projekat koji virtualnom cestom, drumom, povezuje četiri grada, Pulu, Ljubljanu, Zagreb i Beograd, te četiri potpuno različita, ali ipak slična mesta: Dnevni boravak DC-a Rojc, Klub Channel Zero, Klub Močvaru i KC Grad.

  Ideja o virtuelnom povezivanju nastala je na virtuelnoj razmeni osoblja koju je organizovao Savez udruga Rojca s ciljem međusobnog povezivanja i ujedinjavanja naših resursa i ideja i  stvaranja zajedničkog poligona za promociju nezavisne umetnosti i kulture koje nastaju u  gradovima koji će se ovim projektom povezati: Pula, Zagreb, Ljubljana i Beograd.

  Stvarajući mrežu većih i manjih gradova koji su zapravo središta urbanog života ovim projektom će se lokalnim umetnicima  omogućiti širi broj publike, a lokalnoj publici predstaviće se sve novo i kvalitetno što nastaje u drugim gradovima.

  Prvi Videodrum virtuelna je turneja četiri benda, ali i četiri kluba i četiri grada. Koncertima i razgovorima neće se predstaviti samo izvođači nego i timovi ljudi koji svojim aktivnostima, čak i u ovim izvanrednim uslovima, rade na promociji i afirmaciji nezavisne kulture i umetnosti.

  Prvi u nizu događaja predstaviće bendove Daze (Beograd), Maali (Zagreb), Tschimy (Ljubljana) i SOUR (Pula). Magazin će biti emitovan 30. marta u 21 čas na kanalima sva četiri centra u isto vreme.