Mozzartov konvoj sa osvežavajućim paketima za medicinare obišao Smederevo, Mladenovac, Požarevac…

Zdravstvenim radnicima kovid bolnica u ovim ovih gradovima uručeno više od dve tone svežeg voća i organskih sokova

0
Sve fotografije: Mozzart

Velika društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart u saradnji s Ministarstvom zdravlja u okviru koje doniraju kvalitetne dnevne obroke, sveže voće i vitaminske napitke medicinarima koji rade u kovid bolnicama nastavila se u Smederevu, Mladenovcu, Požarevcu…

Opšta bolnica Sveti Luka u Smederevu radi u kovid režimu i pored sugrađana zbrinjava i obolele stanovnike okolnih gradova. Direktor bolnice prim mr sci. dr med. Nenad Đorđević kaže da je situacija ozbiljna, ali pod kontrolom.

Uručenje donacije u Smederevu

“Četvrtina pacijenata koje zbrinjavamo nije iz Smedereva, već su iz Beograda, Loznice…U ovom trenutku hospitalizovano je 170 pacijenata, kod nekih je u pitanju lakša klinička slika, ali imamo i one sa težom. Prijatno smo iznenađeni donacijom kompanije Mozzart, koja ovim gestom pokazuje pre svega da je stabilna firma sa jasno razvijenom društveno odgovornom svešću. Našli su način da pomognu i u redovnom stanju kada su nam bila neophodna neka od sredstava za rad, a i u ovom da kažem vanrednom, gde pokazuju da misle na zdravstvene radnike i ostale zaposlene u bolnici, koji osim na lečenju rade i na brizi o pacijentima. Jedna lepa vest za nas ovde i hvala Mozzartu na tome”, poručio je dr Đorđević.

U Požarevcu je stanje slično i nadležni u ustanovi najpre apeluju na poštovanje mera prevencije.

Mladenovac

“Korona u Požarevcu ima trend povećanja, ali je za sada sve pod kontrolom. Imamo oko 200 pacijenata, od toga je 120 iz svih delova Srbije. Zaposlenima nije nimalo lako jer rade pod punom opremom, mi imamo i zelenu zonu u okviru bolnice. Savetujem svima da nikako ne borave u zatvorenom prostoru sa više ljudi, svi treba da se čuvaju maksimalno, ova bolest je jako opasna jako i neophodno je da se pridržavamo svi svih mera, jer ćemo tako sačuvati svoje zdravlje i naš zdravsteveni sistem. Jako prijatno sam iznenađen donacijom i načinom na koji je sve brzo i lako organizovano. Podelicemo sve po odeljenjima nasim zaposlenima. Značajan i lep gest i znak pažnje za sve zdravstvene radnike u našoj bolnici, hvala kompaniji Mozzart”, izjavio je direktor bolnice dr Danko Nikolić.

Iz kompanije Mozzart poručuju da već spremaju nove društveno odgovorne akcije, a da je ova sa osvežavajućim paketima znak pažnje za sve hrabre lekare i medicinare koji ne staju otkad je epidemija u našoj zemlji.