Velika akcija Mozzarta u okviru koje se nabavlja i isporučuje više od 10.000 paketa za pomoć naugroženijima od posledica pandemije COVID – 19 nastavljena je u Cupriji.

Solidarnost, humanost i želja da pomognu onima koji su najugroženiji, iz dana u dan ujedinjuju Mozzartove volontere od Subotice do Niša, a poslednja stanica bila je Ćuprija gde su zajedno sa volonterima Opštine pripremili pakete i dostavili ih građanima na kućne adrese.

Regionalni lider industrije igra na sreću odmah po izbijanju pandemije dokazao je svoju lidersku poziciju i kada je reč o društvenoj odgovornosti.

Nakon donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, donacije televizora sigurnim kućama i privremenim bolnicama za lečenje od korona virusa i brojnim volonterskim aktivnostima, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Ćuprija Jadranke Đorđević, u teškim vremenima, kada je sve stalo, pomoć društveno odgovornih kompanija je veoma važna i preko potrebna.

Ona je podsetila na značajnu donaciju Opštoj bolnici u Ćupriji koja je stigla u ključnom trenutku, a zatim zahvalila Mozzartu što je u ovom gradu nastavio sa društveno odgovornim delovanjem.

– Ukupno pet stotina paketa namenili smo kornisnicima novčane socijalne pomoći, oni su najugroženiji jer u ovom trenutku nemaju nikakva primanja. Ovaj gest znači opštini, ali pre svega je dragocen građanima. Pažljivo sastavljeni paketi od namirnica i hemije koji su dobili, pomoći će im da lakše prevaziđu ovaj težak period. Hvala Mozzartu i u njihovo ime. Velika akcija koju smo zajedno realizovali uz pomoć volontera pokazatelj je da je bitan svaki vid doprinosa i da svako može pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, rekla je Đorđević.

Iz Mozzarta poručuju da nijedan deo našeg društva ne sme ostati zaboravljen i da se samo zajedničkim delovanjem, kolektivnom i ličnom odgovornošću, može pobediti u ovoj borbi.

– Naša kompanija već gotovo dve decenije dokazuje da nam je društvena odgovornost strateški cilj i opredeljenje, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a Mozzartovi volonteri koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da kada postoji dobra volja da se nekome pomogne, onda prepreke ne postoje. Najveća nagrada za nas su osmesi i zadovoljstvo građana kada shvate da nisu zaboravljeni – rekao je direktor sekora korporativnih komunikacija Borjan Popović.

Popović je dodao da umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći… Umesto da opskrbljuju Mozzartove poslovnice, odredišta su im postale Infektivna klinika, improvizovana bolnica na Sajmu, domovi zdravlja…

 Društveno odgovorna akcija podele paketa koju je pokrenuo lider industrije igara na sreću, samo jedna u nizu od početka pandemije, već je realizovana i u Čačku, Niš, Somboru, Kikindi, Kruševac, Apatin, Kragujevac, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.