Afričku vrelinu Kenije zamenile su kišnim Beogradom, ali sumorno vreme i oblaci nisu uspeli da pokvare utisak o srpskoj prestonici koja ih je osvojila tradicionalnim gostoprimstvom. Najbolji domaćin bila je kompanija Mozzart, koja je Kenijke dovela na završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo, ali i ugostila ih u glavnom gradu i nakratko uspela da im približi srpski menatalitet i način života.

U zanimljivim šetnjama Kenijke su se upoznale sa Beogradom, prošetale Kalemegdanom, krstarile Savom i posetile čuvenu „Marakanu“. Slike na stadionu, muzejski prostor ali i televizijski studio Zvezda TV-a bili su doživljaj za simpatične Kenijke…

„Neverovatan je osećaj biti ovde u vašoj zemlji. Vožnja brodom nam je bila posebno iskustvo. Beograd je prelep grad, a kada ga posmatrate sa reke još lepši. Zaista smo uživale u srpskoj prestonici zahvaljujuci kompaniji Mozzart. Ljudi su veoma ljubazni, vrlo gostoprimljivi i odlično su nas ugostili, a najviše smo uživale u hrani i domaćim specijalitetima“ istakla je Sharon Chumba, reprezentativka Kenije.

Foto: promo

Kenijke su u Beograd doputovale na završnu fazu priprema za planetarni šampionat. Zahvaljujući kompaniji Mozzart provele su više od dva meseca u Brazilu, a posle toga su dobile priliku i da dođu u zemlju svetskih šampionki – odbojkašica Srbije koje će u Holandiji i Poljskoj braniti tron.U srpskoj prestonici je odbojkaška reprezentacija Kenije odigrale i poslednji fazu priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo, a snage su odmerile i sa odbojkašicam Crvene zvezde.

“Imali smo najbolje moguće uslove. Želeo bih da se zahvalim kompaniji Mozzart na prilici da završimo pripreme za Svetsko prvenstvo u Srbiji na ovako lep način. Za par dana nam počinje takmičenje. Dve utakmice koje smo odigrali ovde u Srbiji su bile ključne za naš tim i za igračice da bi shvatile na kom nivou moramo da igramo da bismo ostvarili najbolji rezultat na takmičenju. Očigledno imamo velika očekivanja, naš glavni cilj je da pređemo Afrički izazov protiv Kameruna. Kamerun je trenutno bolje rangiran od našeg tima i ukoliko želimo da se plasiramo na Olimpijske igre morali bismo da pobedimo taj meč“ naglasio je trener ženske odbojkaške reprezentacije Kenije, Luizomar de Moura.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.