Kompanija Mozzart pokrenula je veliku akciju pomoći penzionerima za koje je pripremljeno više od 6.000 paketa, a koju će sprovesti u saradnji sa opštinama širom Srbije. Kako su najavili u Mozzartu, pomoć za sugrađane starije od 65 godina koji su najviše pogođeni izolacijom usled pandemije virusa korona, u narednih nedelju dana stiže za brojne gradove među kojima su Niš, Novi Sad, Sombor, Subotica, Kikinda, Ćuprija, Čačak, Valjevo, Kruševac…

Mozzart-ova društveno odgovorna akcija, samo jedna u nizu od početka pandemije, započela je na Voždovcu.

– Suprug i ja živimo sami i oboje imamo više od 65 godina. U ovom trenucima , pomoć nam je preko potrebna i lepo je kada znate da neko misli i brine o vama. Namirnice su pažljivo odabrane, kao da ste znali šta nam je napotrebnije. Hvala našoj opštini Voždovac i kompaniji Mozzart što su nas se setili, kao i ljubaznim volonterima koji su doneli pakete – reči su Dobrile Nikolić, profesorke engleskog jezika u penziji.

Prema rečima predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, u proteklih deset dana ova beogradska Opština podelila je čak 20.000 paketa.

– Veliko hvala kompaniji Mozzart na zajedničkoj akciji, još jednom su pokazali koliko su zapravo odgovorni. Ovo je samo nastavak naše uspešne saradnje, koju smo intenzivirali u ovim kriznim vremenima jer se na muci poznaju prijatelji. Koristim priliku da pozovem i ostale uspešne privredne subjekte da se angažuju i pruže svoj doprinos kako bismo lakše i brže prevazišli teške trenutke – objasnio je Savić.

Kompanija Mozzart je već dokazala svoju lidersku poziciju, zauzimajući proaktivni pristup i kada je odgovornost i humanitarni rad u pitanju, te je u borbi protiv pandemije virusa COVID-19 dosad pomogla sa više od 400.000 evra, što pored pomoći našim najstarijim sugrađanima uključuje kupovinu deset invazivnih respiratora i finansijku pomoć bolnicama širom Srbije u iznosi od 100.000 evra. Iz ovog privrednog giganta poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije. Naime, umesto kladioničarskih listi, vozači kompanije Mozzart od prvog dana uvođenja vanrednog stanja razvoze – medicinsku opremu, dezinfikacione materijale, humanitarne pakete pomoći….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.