Mozzart obradovao kvalitetnim obrocima i voćem medicinare noćnih kovid ambulanti

  0
  foto promo

  Da misli o onima koji su od početka pandemije na prvoj liniji fronta, Mozzart je dokazao još jednom drštveno odgovornom akcijom u nizu, koju je pokrenuo kako bi pružio pomoć i podršku kompletnom medicinskom osoblju u zdravstevnim ustanovama širom Srbije. Ovog puta, Mozzartovi zaposleni sveže i kvalitetne obroke i voće isporučili su našim herojima, zdravstvenim radnicima u dve kovid ambulante koje rade čitavu noć – na Paliluli i u Zemunu, kao i zaposlenima na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

  Reč je o velikoj akciji koju Mozzart realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a koja je deo paketa pomoći od pola miliona evra srpskom zdravstvu od početka borbe sa virusom COVID-19.

  “Hvala puno Mozzartu što misli na nas, na večernje ekipe kovid ambulanti i što nam pruža podršku. Noćne smene su veoma dinamične i ovaj gest nam znači. Apelujem na ljude da mala promena ponašanja i veća odgovornost pojedinaca u ovim okolnostima može dosta značiti da se smanji broj obolelih. Kada se podigne svest o ozbiljnosti problema biće bolje svima nama”, rekao je dežurni lekar noćne smene na Klinici za infektivne i tropske bolesti dr Aleksandar Marković.

  Pored kvalitetnog keteringa, regionalni lider u industriji igara na sreću je u znak velike zahvalnosti i podrške lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima koji zbrinjavaju najteže pacijente i neumorno rade na suzbijanju korona virusa, već uručio gotovo deset tona voća i sokova  ambulantama širom Srbije. Iz kompanije Mozzart poručuju da su svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se cela zemlja nalazi, te da ovim gestom žele da poruče srpskim medicinarima da nisu sami.

  “Želimo da olakšamo zdravstvenim radnicima njihov posao, posebno u ovom trenutku. Pored toga što pomažu, ovi ljudi rizikuju vlastito zdravlje, zbog čega želimo da im pošaljemo nedvosmislenu poruku da mislimo na njih. Kompanija Mozzart je za borbu protiv kovida do sada izdvojila oko pola miliona evra i pored nabavke deset respiratora i podrške zdravstenom sistemu, pripremali smo pakete pomoći za naše starije sugrađane, dok su naše kolege vozači razvozili medicinsku opremu, dezinfekcione materijale, pakete pomoći… Heroji su svuda među nama i želimo da im zahvalimo i da im ulepšamo dan”, rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.

  Ako već do sada nije bilo potpuno jasno da je potrebno odati priznanje i dodatno osnažiti ovu profesiju, pandemija virusa COVID-19 je to nesumnjivo potvrdila.

  “Ova poseta nas je mnogo iznenadila, jer se nas niko nikada nije setio. Kroz zemunsku ambulantu prođe više od dve stotine pacijenata dnevno, bilo je noći sa stotinu pedeset pacijenata. Svaka čast Mozzartu što nas se setio”, zaključuje medicinska sestra kovid ambulante u Zemunu Nikoleta Marović.