Mozzart na Vračaru otvorio teren posvećen „Zlatnim momcima”

  Košarkaški teren obnovljen u čast najvećih uspeha u istoriji srpske košarke, koji je donedevno imao samo jedan koš, postao je moderan i kvalitetan sportski kompleks obogaćen teretanom na otvorenom i tribinama

  0
  Foto: Mozzart

  Svečanim otvaranjem obnovljenog sportskog kompleksa na Vračaru koji je posvećen „Zlatnim momcima” – osvajačima zlatnih medalja na svetskim prvenstvima kompanija Mozzart nastavila je najveću akciju za omasovljenje i podršku sportu „100 terena za jednu igru”.

  Rekonstruisano košarkaško igralište otvorio je aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i zlatni momak Igor Rakočević uprisustvu košarkaških legendi, predsednika Skupštine grada Beograda Nikole Nikodijevića i nekoliko stotina posetilaca koji su uživali u košarkaškom spektaklu koji je Mozzart priredio u Čuburskom parku.

  Kako je sve bilo u znaku zlatnih momaka, promociju su uveličali Žarko Paspalj, Nikola Lončar, Aleksandar Smiljanić, Petar Popović…

  Teren obnovljen u čast najvećih uspeha u istoriji srpske košarke, koji je donedavno imao samo jedan koš, postao je moderan i kvalitetan sportski kompleks obogaćen teretanom na otvorenom, tribinama i novom ogradom.

  Priliku da na igralištu sa specijalnom podlogom i profesionalnim konstrukcijama usavršavaju svoje umeće imaće svi stanovnici ovog dela grada koji će na terenu „Zlatni momci” ujedno i čuvati tradiciju našeg najtrofejnijeg sporta.

  Trenutak koji je atmosferu doveo do usijanja bio je nastup rep sastava THCF, dvojca koji je već poznat po tome što svojim pesmama daje vetar u leđa sportskim pobedama. Izvođači neprikosnovene košarkaške himne „Igraj i i pobedi”, izveli su i novu, zvaničnu pesmu serijala „Zlatni momci” – „Gde si poš’o”, kojom ćemo bodriti „Orlove” na Svetskom prvenstvu u košarci u Kini.

  Svečana promocija bila je idealna prilika da na poseban našoj aktuelnoj reprezentaciji koja sa velikim ambicijama kreće put Dalekog istoka, poželimo srećan put. Zbog toga je vrpcu, nakon revijalne utakmice košarkaša BKK „Radnički” sa Vračara, svečano presekao aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije i jedan od zlatnih momaka Igor Rakočević.

  – Posebno mi je drago što će na ovakvom terenu nove generacije moći da započnu svoje prve sportske korake i da uživaju u igri. Ovaj teren je pravo osveženje za ceo Vračar i hvala kompaniji Mozzart što nas je danas okupila jednim ovako lepim povodom. Nadam se, i duboko verujem u to da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce, utoliko pre što je upravo reprezentativcima i posvećen, istakao je Rakočević.

  Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zahvalio je kompaniji Mozzart na predanom i neprestanom ulaganju u sport.

  – Već nekoliko godina Grad Beograd ima sjajnu saradnju sa kompanijom Mozzart. Moram da istaknem da su iskustva dece koja koriste ove terene fenomenalna, a to je ono što je najbitnije. U vremenu u kojem živimo, moramo mladima ponuditi alternativu i mogućnost da se bave fizičkom aktivnošću, budući da nas savremeno doba pored velikih mogućnosti koje nam pruža, stavlja pred mnogo izazova na koje ćemo lakše odgovoriti uz pomoć uspešnih kompanija, kao što je kompanija Mozzart, rekao je Nikodijević.

  Direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović, istakao je zadovoljstvo zbog otvaranja obnovljenog terena uoči jednog od najvećih sportskih događaja koji svi sa nestrpljenjem očekuju.

  – Mi smo košarkaška nacija i ovaj sport zauzima posebno mesto u našim srcima. U kompaniji Mozzart sport pod koševima ima poseban značaj, što dokazuje i naša velika akcija „100 terena za jednu igru”, zbog čega ovaj teren ima i posebnu vrednost. Ovaj sportski kompleks obnovljen je u čast reprezentativaca koji su nam pružili toliko radosti donoseći u našu zemlju čak 5 zlatnih medalja sa šampionata planete. Svi sa nestrpljenjem očekujemo predstojeće svetsko prvenstvo u Kini, a ovog leta – svaki poen naših „Orlova” u Kini vredi više. Naime, kompanija Mozzart će za svaki poen naše reprezentacije donirati 1.000, a za svaku trojku dodatnih 10.000 dinara u humanitarne svrhe, zaključio je Popović.