Košarkaški tereni KK Partizan na Kalemegdanu sutra 21. juna biće rezervisani za sreću. Upravo na ovom mestu, sa početkom od 19 časova, igraće se humanitarna utakmica Mozzart Koš za sreću, a prikupljena sredstva biće namenjena za izgradnju doma višečlane, socijalno ugrožene porodice Stojićević.

Saradnja Koša za sreću, humanitarne organizacije “Srbi za Srbi” i kompanije Mozzart će uticati na uvećanje donacije, što će se videti na samom terenu kada svaki poen javnih ličnosti u utakmici bude vredeo 3.000 humanitarnih dinara. Veliki broj sportista i javnih ličnosti će igrati utakmicu, podeljeni u dva tabora, a neka od poznatih imena su košarkaši Željko Rebrača, Vule Avdalović, Stefan Birčević, Ivan Paunić, Nikola Mišković, teniser Hamed Međedović, glumci Miodrag Dragičević, Stevan Piale, Mladen Sovilj, odbojkašica Tijana Milojević, reperi Nikola Jelić Mikri, Boško Ćirković Škabo, Miloš Grubor Bigru, fudbaler Darko Brašanac i mnogi drugi.

Uz donaciju Mozzarta, u ukupnu prikupljenu sumu namenjenu za izgradnju doma Stojićevića ući će i donacije drugih pokrovitelja, učesnika, kao i publike za koju je ulaz na terene na Kalemegdanu besplatan, ali će na označenim mestima moći da ostave prilog.

„Jedanaestogodišnji Bojan je najvredniji, ide da kosi travu, pa se vrati kući sav srećan sa 500 ili 1.000 dinara i ponosno nam kaže: Vidite šte sam zaradio! – rekla je za sajt humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ samohrana majka Svetlana Stojićević. Sem sina Bojana, ova hrabra majka iz Prhova u opštini Pećinci živi u veoma teškim uslovima sa još trojicom sinova, Milanom (14), Markom (15) i Kristijanom (17), te ocem Radovanom koji nema uslova za penziju, a Svetlana nema posao i život joj je dodatno otežan slabovidošću.

Jedini stalni prihod koji ova porodica ima jesu socijalna pomoć i dečiji dodatak, što je ukupno oko 35.000 dinara, nedovoljno za normalan život. Porodica živi u staroj kući sa tri sobe, u jednoj spavaju deda i dva unuka, u drugoj svi ostali, a u dvorištu je još davno započeta nova kuća koja još uvek nije završena.

Mozzart Koš za sreću će akcijom u utorak 21. juna pokušati da Stojićevićima obezbedi novi dom i bolje životne uslove, uz posredstvo Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ sa kojom Koš za sreću uspešno sarađuje i sve donacije realizuje još od 2016. godine.
– Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život, rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije, košarkaš Stefan Birčević.

Program Mozzart Koša za sreću 21. juna počinje od 18 časova Utakmicom budućih šampiona „Stevan Jelovac“. Nedavno preminuli srpski košarkaš je više puta igrao Koš za sreću te je organizacija ovim potezom odlučila da mu još jednom oda poštovanje. Od 19 časova počinje meč poznatih, a poluvreme istog rezervisano je za muzički nastup domaćih legendi rep muzike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.