Mozzart i Koordinaciono telo pomažu sigurne kuće u Srbiji 

Televizori su namenjeni školarcima smeštenim u ovim ustanovama, kako bi redovno pratili školski program

0
Mozzartova donacija sigurnim kućama

U saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, kompanija Mozzart donirala je televizore i prateću opremu za sigurne kuće u 13 gradova u Srbiji.

Potpredsenica Vlade Srbije i predsednica Kooridnacionog tela prof. dr Zorana Mihajlovic istakla je da su u kriznim situacijama kada je neophodna kućna izolacija žene pod još većom pretnjom od nasilja, ali pozvala sve da čuvajući zdravlje sačuvaju i prisebnost, jer se nasilje neće tolerisati. 

“Sa kompanijom Mozzart nastavljamo saradnju kako u borbi protiv nasilja nad ženama tako i kroz podršku žrtvama nasilja koje su smeštene u sigurnim kućama širom Srbije. Važno je da u teškim trenucima kroz koje prolazimo ne samo mi, već ceo svet, ne zaboravimo na potrebe najugroženijih. Nadam se i da će mališani koji su trenutno u sigurnim kućama lakše pratiti nastavu i da ćemo svi zajedno iz ovog izazovnog vremena izaći u jedan lepši svet”, izjavila je Mihajloviceva. 

Iz kompanije Mozzart ističu da postoji bojazan da nasilje nad ženama još više eskalira u situaciji vanrednog stanja i samoizolacije, što je potvrdjeno u brojnim zemljama sveta. 

“Još jedan problem su deca koja su kao žrtve nasilja zbrinuta u sigurnim kućama i koja usled zatvaranja škola sada svoje časove prate putem televizije u prostorijama prihvatilišta, od kojih mnoga nemaju adekvatne uslove za omogućavanje redovnog obrazovanja školarcima usled vanrednog stanja. Drago nam je da smo danas uneli malo radosti u sigurne kuće širom Srbije. Deci koja ovde borave, sigurno je teško što će biti razdvojeni od drugara, a kako ne bi zaostajali u gradivu, kompanija Mozzart je donirala televizore svim sigurnim kućama u Srbiji”, izjavio je Borjan Popović iz kompanije Mozzart. 

Kroz kampanju Stop nasilju nad ženama, kompanija Mozzart i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost animirali su više od 600 sportista ne bi li se više i glasnije pričalo o nasilju koje žene trpe, koje je tu i koje je naša realnost.

“Od decembra aktivno vodimo kampanju sa našim najistaknutijim sportistima i Vladom Srbije i uporno ponavljamo da je nasilje nedopustivo, da se mora prijaviti i pozivamo sve da na nasilje otvore oči, da se bore za sebe i svoj život”, rekao je Popović.