U porodilištu Opšte bolnice u Pančevu godišnje se rodi oko 1400 beba, a jedan aparat je od velikog značaja za praćenje stanja novorođenčadi. Pulsni oksimetar stigao je na ginekološko-akušersko odeljenje zahvaljujući kompaniji Mozzart, koja se trudi da poboljša uslove rada zdravstvenim radnicima širom zemlje, a pogotovo onima koji vode brigu o najmlađima.

Akcenat je ove godine bio na podršci državi i zdravstvenom sistemu u borbi protiv korona virusa, ali su nastavljene i redovne akcije pomoći bolnicama. Aparat koji je doniran pančevačkom porodilištu će pomoći medicinskom osoblju da ima bolji uvid u stanje beba po rođenju.

– Hvala kompaniji Mozzart na ovoj pomoći, pulsni oksimetar nam je neophodan za merenje nivoa kiseonika u krvi kod novorođenčadi. U pitanju je neinvazivna metoda, potpuno bezbolna, a na efikasan način pokazuje trenutno stanje novorođenčeta i nivo kiseonika u arterijskog krvi – istakla je Marijana Bosiok, glavna sestra ginekološko-akušerskog odeljenja.

Mozzart će nastaviti da podržava ovu zdravstvenu ustanovu i donacijom manometara, nameštaja za opremanje prostorija i televizora.

I u vremenu epidemije, rađa se veliki broj beba, a u ovom porodilištu postoje odvojene sale za porođaj kovid pozitivnih majki i posebne sobe za njihov oporavak. Jedna porodilja koja je nakon komplikacija izazvanih korona virusom čak 30 dana provela na respiratoru uspešno se oporavila, a ovih dana trebalo bi da bude puštena kući.

Kompanija Mozzart kontinuirano donira sredstva i opremu dečjim bolnicama i porodilištima u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, FK Crvena zvezda, KK Partizan, a partner u prikupljanju sredstava ove godine bio je i CEBEF.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.