Kako bi podržala napore države, lekara i zdravstvenih radnika koji se danonoćno bore da sačuvaju svaki ljudski život u borbi protiv pandemije virusa korona, kompanija Mozzart izdvojila je 100.000 evra samo za pomoć bolnicama širom Srbije. U okviru tog paketa, više od million dinara regionalni lider industrije igara na sreću donirao je Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Ovaj privredni gigant društvenu odgovornost i humanost pokazao je odmah po izbijanju pandemije, izdvojivši gotovo pola miliona evra za pomoć najugroženijima širom zemlje. Pravovremena pomoć od Mozzarta već je stigla i Kliničkom centru u Nišu, kao i Opštim bolnicama u Ćupriji, Subotici, Čačku, Kikindi, Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, te Infektivnoj klinici u Beogradu…

Direktor opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu dr Zoran Mrvić, zahvalio je kompaniji Mozzart na nabavci pacijent monitora, aparata koji su, kako kaže, zlata vredni.

– Hvala Mozzartu, pacijent monitori su izvanredni aparati kojim kontrolišemo i pratimo sve vitalne funkcije naših pacijenata u intenzivnoj nezi, što nam je u ovom trenutku, dok vlada pandemija virusa korona jako bitno. Uređaji će nam biti dragoceni i kada prođu vanredne okolnosti, jer bolnica u Kraljevu ima dosta pacijenata koji polaze kroz intenzivnu negu, a monitori koji smo do sada koristili zaista su bili starijeg datuma. Država ne može sve sama, nama je Ministarstvo zdravlja partner, a dobri i odgovorni ljudi poput Mozzarta su prijatelji koji nam donacijama pomažu – objasnio je dr Mrvić.

Društveno odgovorni pristup za vreme pandemije, samo je nastavak Mozzartovog strateškog opredeljenja i nastavak niza akcija koje za cilj imaju unapređenje zdravstvenog sistema i obezbeđenje boljih uslova lečenja i boravka pacijenata u zdravstvenim institucijama.

– I pre teške situacije koja nas je zadesila, smatrali smo da je zdravstvo oblast u koju treba posebno ulagati, ali smo sada smo još čvršći u tom uverenju. Znamo da je situacija u kraljevačkoj bolnici, kao i u mnogim drugim širom Srbije veoma teška i osećamo moralnu obavezu da u ovom trenutku pružimo pomoć i podršku. Lekari jesu heroji čitave nacije, svaka im čast na požrtvovanosti, a kompanija Mozzart je tu da kao i do sada bude solidarna i pomogne. Drago nam je što će ovi aparati biti dragoceni i kada vanredna situacija prođe, moramo misliti i o budućnosti našeg zdravstveng sistema – rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart Borjan Popović.

Ova kompanija je za borbu protiv virusa korona donirala čak 400.000 evra u Srbiji, u šta je uključena i nabavka deset invazivnih respiratora, novčana pomoća za zdravstvene ustanove, a u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama. U saradnji sa Vojskom Srbije, televizorima su opremili privremenu bolnicu „Čair“ u Nišu i sve sigurne kuće u Srbiji, programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno su napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.