Mozzart donirao krevete za intenzivnu negu zdravstvu Srbije

Prvi deo vredne donacije uručen Intitutu za ortopediju na Banjici. Doktor Zoran Baščarević: Veliko hvala, istrajte u dobrotvornom radu. Državni sekretar Đerlek: Ovo je pravi primer kako preduzetnici mogu da pomognu

0
Fotografije: Mozzart

Dok se lekari mukotrpno bore za živote ljudi u jeku pandemije, kompanija Mozzart se već mesecima trudi da pomogne državi i zdravstvenim radnicima, kako bi uslovi za rad u bolnicama bili još bolji. U okviru paketa donacije zdravstvenom sistemu od oko 600.000 evra za borbu protiv korona virusa, od čega je 200.000 bilo za nabavku deset respiratora, plemenita akcija je nastavljena uručenjem najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu, a prva isporuka bila je u Institutu za ortopediju Banjica.

Ova ustanova zbrinjava najteže slučajeve u državi i ako se opet pretvori u covid-bolnicu cela ortopedija u Srbiji će stati. Samo prošle godine, ovde je izvedeno 13.000 operacija, pa su kreveti od velikog značaja.

– Ovakve ciljane donacije su za nas dragocene jer proces javnih nabavki nekad zna da potraje, a iz privatnog sektora odmah možemo da dobijemo ono što nam treba. Najbrži način je upravo ovaj – da se neko, poput kompanije Mozzart, samoinicijativno javi da nam pomogne i donira ono što nam je napotrebnije. Veliko hvala u ime cele ustanove, istrajte u tom dobrotvornom radu – rekao je doktor Zoran Baščarević, direktor Instituta za ortopediju Banjica.

Iz Ministarstva zdravlja su poručili da je ovo pravi primer kako preduzetnici mogu da se uključe.

– Sa kompanijom Mozzart godinama unazad imamo odličnu saradnju i želim da se zahvalim u ime Ministarstva i ministra zdravlja Zlatibora Lončara na ovoj vrednoj donaciji. Zajedno smo učestvovali u mnogim projektima, letos je Mozzart organizovao veliku stvar i donirao voće svim covid-bolnicama. Nastavićemo sa ovakvim akcijama, u cilju toga da podstaknemo i druge preduzetnike da pomognu – istakao je Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Priređivač igara na sreću već mesecima izdvaja značajna sredstva za podršku zdravstvenim ustanovama, od čega je 150.000 evra raspoređeno po bolnicama, kroz finansijske injekcije ili nabavkom potrebne opreme. U velikoj akciji koju su podržale brojne javne ličnosti, za lekare širom zemlje danonoćno su stizali paketi svežeg voća, ukupno 40 tona.

– Tokom posete Institutu za ortopediju, imali smo priliku da vidimo koliko je teško biti u ovoj opremi i 15-20 minuta, a lekari je ne skidaju po ceo dan, već mesecima. Odvojeni su od porodica, a u njihovim rukama su životi na hiljade ljudi. Ovom donacijom, kao i svim ostalim od početka krize, želeli smo da im pošaljemo poruku da istraju. Kompanija Mozzart će biti tu da osluškuje sve potrebe i pomogne kad god je u mogućnosti – naglasio je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.