“Možeš li, čoveče, bar jednu stvar da završiš u roku i da se ne popravlja posle nekoliko dana…?”: Nikola Jovanović pita Vesića o Mostu na Adi

0
Foto: Tanjug, Tanjug

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović upitao je gradske vlasti kako je moguće da ni postavljanje šina na Mostu na Adi nisu uspeli da obave uspešno, iako su radovi trajali čak 425 dana i plaćeni gotovo dve milijarde dinara iz džepova Beograđana, preneo je N1.

“Pitamo zamenika gradonačelnika Gorana Vesića: ‘Možeš li, čoveče, bar jednu stvar da završiš u roku i da ne treba da se popravlja posle nekoliko dana ili meseci?'”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

U saopštenju se podseća da su gradske vlasti “posredno priznale da radovi nisu obavljeni dobro”, jer je raspisana javna nabavka za “dodatne nepredviđene radove” na mostu, što su u SzS ocenili kao skandal i još jedan dokaz potpune nesposobnosti gradskih vlasti.

“Ova javna nabavka za ‘dodatne nepredviđene radove’ na Mostu na Adi, koja se tiče propusta u postavljanju šina, potvrđuje ranije navode odborničke grupe Saveza za Srbiju da je za iskakanje tramvaja početkom oktobra odgovorna diletacija i ispadanje šrafova, dok je gradski sekretar za javni saobraćaj Jovica Vasiljević ekspresno ‘utvrdio’ da je kriv vozač”, dodao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je optužio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i direktorku Direkcije za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušicu Anđelković da su direktno odgovorni za to što su građani čekali 520 dana da se zamene ploče i uklone žardinjere na Trgu republike, kao i što radovi u ulicama 27. marta i Kraljice Marije još nisu završeni, iako je rok bio 20. avgust.