“Možemo da ograničimo broj posetilaca na plaži i broj ulazaka na Adu Ciganliju…”

0
Foto: Profimedia

Povodom navoda da se Ada Ciganlija označava kao potencijalno žarište epidemije, ali i da je tokom vikenda na ovom kupalištu bilo oko 100.000 posetilaca, iz ovog javnog preduzeća kažu da je reč o pogrešno interpretiranoj brojci, navodeći da je ipak reč o 60.000 ljudi koji se uglavnom pridržavaju preporučenih mera.

Govoreći o najavama ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će morati da ograniči broj posetilaca ukoliko bude bilo potrebe, iz Ade Ciganlije kažu da će biti potrebno razviti poseban model nadzora, imajući u vidu da postoji mnogo ulaza na ovo kupalište.

“Ukoliko dođe do toga, mi svakako možemo da ograničimo broj ulazaka vozila na Adu Ciganliju, to je ono što možemo da uradimo. Svakako, ukoliko se desi da moramo da implementiramo tu odluku, napravićemo neku strategiju, ali ono što jeste činjenica je da je Ada Ciganlija otvorena sa svih strana, tako da mi možemo da ograničimo broj posetilaca eventualno na plaži, broj ulazaka na Adu Ciganliju i da intenziviramo službe na samom terenu da opominjemo. Naravno kažem, ukoliko se donese takva odluka i stigne nam naredba od Kriznog štaba potrudićemo se da je što bolje ispoštujemo”, rekla je za N1 Maja Pavlović.