Poslednji dani Trampove administracije prolaze u nesvakidašnje napetoj atmsoferi prepunoj skandala – od upada na Kiptol hil, Tviter zabrana, impičmenta – a zajvaljujući otkrićima Vašington posta, kraj Trampove ere biće obeležen i „toalet aferom“.

Reč je o tome da su agenti Tajne službe koji su imali zadatak da obezbeđuju Trampovu ćerku Ivanku i njenog supruga, Trampovog savetnika u Beloj kući Džareda Kušnera, imali i dosta problema da idu u toalet.

Prema pisanju Vašington posta, Ivanka i Džared im nisu dozvoljavali da idu u neki od klozeta u njihovoj velikoj vili u Vašingtonu. A tamo ima šest toaleta.

„Pošto su dobili instrukcije da ne ulaze u njihove toalete, agenti su potrošili mesece i mesece tražeći bezbedno mesto za obavljanje nužde“, piše Vašington post, pozivajući se na svedočenja komšika i bezbednosnih zvaničnika.

Jedan zvaničnik je rekao: „Prvi put sam čuo da agnti Tajne službe imaju toliko problema da pronađu toalet“.

Takođe su ispričali kako su agenti u očajanju morali da organizuju portabl toalete, kao i da su ih u wc puštali bivši predsednik Barak Obama i aktuelni potpredsednik Majk Pens koji žive u blizini.

Tako je bilo na početku Trampovog mandata, a onda je 2017. pronađeno rešenje. Nimalo jeftino. Na račun državnog budžeta, piše Vašington post, iznajmljen je jedan podrumski studio sa toaletom koji bi agenti mogli da koriste samo za tu svrhu. Cena je oko 3.000 dolara mesečno.

Bela kuća je demantovala da su Ivanka Tramp i njen suprug agentima uskraćivali gostoprimstvo tog tipa, ali Vašington post je ostao pri svojim istraživačkim saznanjima, prvenstveno na osnovu izvora iz vrha službe koji je upoznat sa situacijom i koji je jasno svedočio da je agentima bilo zabranjeno da koriste toalete u njihovom domu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.