“Možda da sam odgledao utakmicu…”: Svi koji se žale na stručne konsultante na našim televizijama moraju da pogledaju Andreja Aršavina

0
andrej arsavin
Foto: Profimedia

Ako ste ikada gledali specijalne emisije Javnog servisa pre, za vreme i posle bitnih fudbalskih utakmica, zapitali ste se makar jednom kako izgleda izbor stručnih konsultanata i koji su najvažniji kriterijumi.

Zbijaju se šale na račun bivših asova i njihovih poštapalica, na račun neinformisanosti, a ponekad i nezainteresovanosti sagovornika, ali ako u pretraživač ukucate “Andrej Aršavin” sigurno ćete se “posuti pepelom”.

Svi stručni konsultanti sa javnog servisa u odnosu na proslavljenog ruskog fudbalera izgledaju kao kombinacija Murinja, Bijelse, Gvardiole i Klopa. Na dopingu.

Jedna od najvećih zvezda ruskog fudbala Andrej Aršavin bio je gost ruske televizije povodom prvenstva najboljih selekcija Južna Amerike, a na pitanje voditelja da prokomentariše pobedu Brazila nad Argentinom u polufinalu, Aršavin je dao zanimljiv odgovor.

“Možda bih više o tome mogao da vam kažem da sam se probudio u 2:30 i odgledao utakmicu. Ali nisam, morao sam da isključim alarm”, rekao je on.

Ima ekipa “Državnog posla” zanimljivu priču o tome kako čovek “pobudali” kad ga izvesni Višekruna “opali šakom”. Pa tako neki jedu živu ribu, neki se valjaju u blatu, a neki “pijani jašu krmaču”.

Aršavin je pre nekoliko meseci odabrao da pijan jaše konja. Nakon što je istrčao iz striptiz kluba u pratnji nekoliko žena.

Bio je to samo jedan u nizu skandala koje je pravio igrač na čijoj fascikli minulog rada u arhivama piše masnim slovima “zvezda istočnog fudbala”.

“Ruski čarobnjak” je seniorsku karijeru započeo u Zenitu, u vreme kada taj klub nije ličio na Zenit kakav danas znamo. Bio je početkom veka to tim u velikim finansijskim problemima, kojeg je u jednom trenutku ogrejalo sunce. Sunce talenta.

Pored Aršavina tim su pojačali Vjačeslav Malafeev, Igor Denisov i Aleksandar Keržakov. “Gazprom” je ušao u klub 2005. godine i sve se promenilo, a talenat je u kombinaciji sa novcem doneo rezultat. Aršavin je bio maestralan.

Prelazak u London, u dres Arsenala bio je logičan sled događaja, a Aršavin je i pod vođstvom Arsena Vengera pružao dobre partije. Ipak, činilo se da ne može da dosegne pun potencijal.

Britanski mediji su ga prozvali “najvećom enigmom” u ovom veku, a on je igrao promenljivo za Topdžije čak i onda kada je u dresu reprezentacije bio najbolji.

Njegov saigrač iz Arsenala Kiran Gibs, u jednom zanimljivom intervjuu govorio je o tome ko su “najluđi saigrači” sa kojima je delio svlačionicu. Šta mislite, koga je istakao u prvi plan?

“Aršavin je najčudniji fudbaler kog sam ikada upoznao. Znao je da usred noći šeta sam ulicama Londona sa lažnim brkovima.”

Zaista i po završetku karijere, Aršavin se trudi da potvrdi Gibsove tvrdnje. I kako posle da se probudi u 2:30 da bi gledao neki fudbal, neki Brazil i Argentinu. Ima pametnija posla. Na konju, pijan i raspojasan, sa veštačkim brkovima. I najmekšim stopalom od Urala do kraja istočnog sveta.