Ministarstvo kulture i informisanja osudilo je isticanje zastave samoproglašenog Kosova na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi na Novom Brdu, preneo je B92.

Ministarstvo navodi da takozvane prištinske vlasti, u nedostatku svog kulturnog nasleđa, posežu za otimanjem tuđeg.

Ministarstvo navodi da „nikakve šarene tkanine nejasnog simboličkog značenja“ ne mogu da posluže drugoj nameni nego da obrišu prašinu vekova sa bisera srpske srednjovekovne duhovnosti i evropske i svetske kulturne baštine.

„Motive za ovo predcivilizacijsko ponašanje možda treba potražiti u dubokim virovima i tami varvarske svesti, koja u nedostatku sopstvenog, poseže za otimanjem tuđeg kulturnog nasleđa i identiteta“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ohrabruju, navode, uzurpatore iz takozvane „prištinske vlasti“ da nastave da se brukaju pred čestitim delom albanske javnosti i pred celim svetom, jer time samo pomažu Srbiji čiji su, podsećaju, sastavni deo koji je u stanju prolazne političke zablude.

Privremene prištinske institucije juče su istakle kosovsku zastavu na srednjovekovnoj srpskoj tvrđavi u blizini Novog Brda.

Uz crkvu Svetog Nikole koja je u blizini, istaknuta je još jedna kosovska zastava i postavljeno nekoliko vojnih šatora pored kojih je bilo desetak osoba u uniformama.

Komentar(1)

  1. Sonja
    16. avgusta 2019. 21:37

    Opet ce albanci postaviti zastavu pa opet pa opet dok srbi ne idu sa kosova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.