“Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije” i ukazao da “odgovornost za nastalu krizu leži na privremenim institucijama u Prištini, koje krše i ne ispunjavaju sporazume koji su ranije potpisani”, saopštio je Vučićev kabinet.

Ambasador Bocan-Harčenko je u razgovoru istakao i da “srpska strana deluje sa najvećom odgovornošću, dok Priština ne pokazuje nijedan znak da je za traženje kompromisnog rešenja”, navodi se u saopštenju.

Vučić je, dodaje se, “zahvalio na aktivnoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije”.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o zajedničkimsrpsko-ruskim projektima u sklopu priprema za novo zasedanje Medjuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posetu potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova, a Vučić je rekao da se nada da će u narednim mesecima ponovo imati čast da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.