“Morao sam da pobedim u finalu jer sam zaboravio da kupim ženi poklon za godišnjicu”: Govor Danila Medvedeva posle pobede nad Đokovićem

0
(Beta/AP Photo/John Minchillo)

Po završetku meča Danila Medvedeva i Novaka Đokovića ničije raspoloženje, ni na tribinama, ni u Srbiji, pored televizora, nije bilo za zbijanje šala i duhovite opaske.

Ipak, iako su navijači ubedljivo, valjda prvi put tako, navijali za Novaka Đokovića u Njujorku, govor Danila Medvedeva ih jeste zabavio.

Najveći uspeh u karijeri Medvedev je ostvario pobedivši prvog tenisera sveta i najboljeg igrača svih vremena, a nakon meča je imao poruku i za svoju suprugu.

Čestitao joj je treću godišnjicu braka.

“Kada je počeo turnir nisam imao vremena da razmišljam o poklonu. Znao sam da ako ispadnem u polufinalu imam malo vremena da se snađem za poklon. Kada sam pobedio, znao sam da ako izgubim finale vremena neću imati uopšte. Morao sam da pobedim jer sam zaboravio da joj kupim poklon”, poručio je Medvedev uz osmeh, praćen aplauzima sa tribina.

On je, mimo tog opuštenog tona, govorio o tome koliko mu uspeh znači i po prvi put javno, direktno poručio da je za njega “Novak Đoković najveći teniser svih vremena”.

Sličnu stvar rekao je i Zverev posle pobede nad Đokovićem na Olimpijskim igrama.