“Moramo sprečiti da se BiH raspadne u komade”: Borelj o imperativu sledeće odluke

1
EPA-EFE/Geert Vanden Wijngaert / POOL

(Beta) – Visoki predstavnik EU za spojnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj izjavio je da će na današnjem sastanku Saveta za spoljne poslove EU pored situacije u Ukrajini, biti razmatrano i stanje u Bosni i Hercegovini.

“Nemojte zanemariti bitno, ono što se dešava u BiH, to će uzeti važan deo našeg današnjeg sastanka, jer se u BiH pojačava nacionalistička i separatistička retorika i ugrožava bezbednost, čak i integritet zemlje”, rekao je Borelj, preneli su sarajevski mediji.

On je istakao da ministri moraju doneti odluku “kako zaustaviti ovu dinamiku u Bosni i Hercegovini da bi se izbeglo da se zemlja raspadne u komade”.

“Ovo je kritična situacija i ministri će morati doneti neke odluke o tome”, rekao je Borelj.

On je najavo da će zaključke današnjeg sastanka izneti kasnije poslepodne, kada bi trebalo biti poznato da li su ministri spoljnih poslova EU doneli i neke odluke o BiH.

Borelj je na loše stanje u BiH upozorio i na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, a da će se nešto u budućnosti dešavati u vezi sa stanjem u BiH najavila je i nemačka ministarka spoljnih poslova Anelena Berbok.

1 KOMENTAR

  1. “Moramo sprečiti da se BiH raspadne u komade”. Да бисте успешно водили политику у спречавању нечега да се распадне, морате бити политички конзистентни и када водите политику да се нешто баш распадне. У сваком другом случају, то је само једна лепа жеља.

Comments are closed.