“Moramo da raščistimo u stranci, vlast nas opila pa grešimo… Neki pomisli da im je funkcija dedovina…”

1
Printscreen/YouTube/RTS Upitnik - Zvanični kanal

(Beta) – Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), ministar Zlatibor Lončar izjavio je danas da u stranci moraju da “raščiste sa onima koji su pomislili da su Bogom dani za funkciju, da im je to dedovina”.

On je za TV Pink, na konstataciju da se neki članovi stranke u medijima povezuju sa prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića, rekao da je to “neoprostivo”, da mu to “govori o lošoj proceni nekih ljudi”, kao i da se radi o ozbiljnoj stvari za koju moraju pravosudni organi da utvrde šta je tačno.

“A mi između sebe da sednemo i vidimo gde smo i šta smo. Da vidimo gde smo svi bili kad se to dešavalo”, rekao je Lončar na pitanje o kriminalnim aferama.

Kako je naveo, u stranci možda moraju da iz korena mnogo promene, “predugo smo za ovaj naš Balkan na vlasti, opilo nas, grešimo”.

On je potvrdio da će na predstojećoj Skupštini SNS biti izbora “nova lica”, navodeći i da je potrebno da predsednik (Aleksandar Vučić) “većinu nas starih zameni”.

Na opasku da na ovaj način i sebe pominje, Lonačar je rekao da – “ukoliko tražite da se nešto menja morate krenuti od sebe.”

“Ne može Ustav biti ispred zdravlja…”

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar izjavio je danas da je planirano da se ove sedmice održi sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone, kao i da su juče održane konsultacije, napominjući da se “čaša prelila” i da se “mora prekinuti lanac zaražavanja”.

“Merimo svaku odluku, da izvučemo maksimalni rezultat a sa minimalnim posledicama. To je suština i nije jednostavno”, rekao je Lončar, za TV Pink.

Kako je rekao, mora se naći način da se prekine lanac zaražavanja i, takođe, shvatiti važnost vakcinacije, “bez čega ne možemo da izađemo iz ovog problema”.

On je istakao da je “korona došla i do dece, koja imaju ozbilnu kliničku sliku”, kao i da jutrošnji podatak govori da je 25 trudnica ozbiljno bolesno, a “nijedna nije vakcinisana”.

Na pitanje o uvođenju kovid propusnica, on je rekao da se “radi na tome”.

“Ne postoji ni jedan zakon ni Ustav važniji od zdravlja, u svakom piše da je prioriteta ljudski život”, rekao je Lončar.

On je naveo da su antivakseri “neodgovorne neznalice, koje nisu svesne svoje nesvesti, kako bi rekla deca, pa protiv korone preporučuju lekova za svinje i krave”.

Govoreći o stavovima mladih sa održanih tribina o koroni, on je rekao da “ni sami ne znaju zašto neće da se vakcinišu, ali nastavićemo da ih edekujumo”.

1 KOMENTAR

  1. U normalnim drzavama ovakve vlade padaju kao iz kruske, a kod nas cak ni poslanici ili, ne daj Boze, ministri.
    Po tome se vidi da ste svi umislili da vam je Srbija dedovina.

Comments are closed.