Montblanc i Fondacija Novak Đoković udružuju snage u podršci ranom razvoju i edukaciji

0
Getty Images za Montblanc

Sredstva od prodaje specijalnog izdanja Montblanc-ove serije olovaka sa potpisom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića biće uložena u programe predškolskog obrazovanja u Srbiji koje sprovodi Fondacija Novak Đoković. Ovaj projekat označava početak partnerstva fondacije sa čuvenim nemačkim proizvođačem luksuznih olovaka, koji je za ovu namenu dizajnirao poseban model Fineliner iz edicije StarWalker. Proizvodnja ove serije ograničena je na 300 primeraka.

Ovim partnerstvom, Fondacija Novak Đoković nastavlja svoju misiju da pomogne deci iz društava u nepovoljnom položaju da odrastu i razviju se u stimulativnoj i bezbednoj sredini, dajući svakom mališanu priliku da dobije kvalitetno predškolsko obrazovanje.

„Kada su me nedavno u jednom intervjuu pitali da li mislim da je teniski reket najjače oružje, rekao sam da sam uveren da je to ipak olovka. Velika snaga i moć proizilazi iz jednog ovakvog predmeta. Za mene on simbolizuje sve formule kojima smo došli do velikih otkrića koja su promenila svet, ideje, najlepše knjige i pesme, posvete, uspomene i kao vrhunac, znanje koje iza njega stoji. Moja, želja moje porodice i fondacije je da snaga svakog mladog bića na svetu bude njegovo znanje, a da bismo to postigli moramo im omogućiti uslove za učenje od najranijih dana. Hvala Montblanc-u što je prepoznao našu fondaciju kao partnera u zajedničkoj misiji promocije i ulaganja u rani razvoj i rano obrazovanje dece širom sveta“, izjavio je Novak Đoković.

Verovanje Novaka Đokovića i njegove fondacije da svako dete treba da ima prisup obrazovanju preklapa se sa Montblanc-ovim uverenjem da je pisanje vredan dar koji ima moć da menja svet i treba da bude darovan svakom ljudskom biću. Svojom dugom tradicijom i zastupljenošću u kulturi pisanja, Montblanc je uvek stavljao obrazovanje u srce socijalne posvećenosti, podržavajući programe koji uče decu da pišu i čitaju.

„Imali smo zadovoljstvo da upoznamo Novaka na Laureus World Sports Awards ove godine i bili smo oduševljeni kad smo saznali da prava sportska legenda kao što je on vodi dnevnik. Njegova strast prema osnaživanju naše omladine kroz obrazovanje nadovezuje se na našu želju da ohrabrimo pojedince da ostave svoj trag na ovom svetu. Srećni smo što smo partneri sa Fondacijom Novak Đoković i što pomažemo da se deci obezbede sredstva koja će im pomoći da ostvare svoj puni potencijal – da nijedan san ne deluje neostvariv, bez obzira na okolnosti“, rekao je Nikolas Baretzki, izvršni direktor Montblanc-a.

Specijalno izdanje StarWalker olovke sa potpisom Novaka Đokovića – Fineliner, dolazi s odgovarajućom sveskom i dostupno je ekskluzivno u Montblanc-ovim prodavnicama u Njujorku, Parizu i Londonu, kao i online.