Monika u stabilnom stanju, potraga za otmičarem još traje

0
Foto: MUP Srbije

Monika Karimanović pronađena je živa ataru sela Svrljiški Mrkovac, potvrdio je MUP.

Direktor Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Zoran Radovanović rekao je da je stanje devojčice Monike Karimanović stabilno.

“Nakon svih noćašnjih analiza, nakon konsultacija sa psihologom možemo reći da je Monikono stanje stabilno”, rekao je doktor Radovanović za Tv Prva.

On je dodao da su obavljene sve analize i da je najbitnija informacija da se “Moniki vratio osmeh na lice”.

Kako je rekao doktor Radovanović, sada je na stučnjacima, psiholozima da procene to koliko će Monika ostati u bolnici.

“Biće smeštena i narednih dana u klinici zajedno sa majkom. Ono što je najbitnije je da je Moniki potreban mir dok naša policija traži zločinca. Važno je da kod nas bude nekoliko dana, da joj se pomogne da ovih deset užasnih dana preživi i preboli”, rekao je dr Radovanović.

Iako je prvobitno javljeno da Ninoslav Jovanović uhapšen, on je uspeo da umakne policiji.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je ubeđen da će Ninoslav Jovanović, za kojim se traga zbog otmice devojčice Monike Karimanović, ubrzo biti pronađen, navodeći da je okružen teren za koji se veruje da se na njemu krije.

“Prema našim saznanjima, on je naoružan, pretpostavljamo da ima pištolj, i pozivam sve roditelje na dodatni oprez”, rekao je Rebić za Radio televiziju Srbije, ističući da se broj policajaca, koji su tragali za devojčicom, neće smanjivati, već će se raditi sa istim intenzitetom dok se ne uhapsi Jovanović.

Kako je Rebić rekao, pretpostavka je da se Jovanović u “ovom trenutku krije”.

On je naveo da je Jovanović očito dugo pripremao, tako da je pravio skrovišta snabdevajući ih vodom i hranom, a da je potragu naročito otežavalo što je otmica prijavljena posle više sati i zato što su mnoga sela na području gde se desila otmica nenaseljena.

“Mi smo zamolili vlasnike kuća i vikendica da provere svoje objekte, jer mi ne možemo tek tako da u njih upadamo, bez naloga suda. Jovanović je iskočio kroz prozor kad je video vlasnike te kuće, misleći da je policija”, rekao je Rebić, navodeći da je policija već bila u tom selu.

On je ispričao da je policije stigla dva, tri minuta posle poziva vlasnika ovog objekta, ali je Jovanović već pobegao tako da su samo videli “njegovu siluetu u daljini”.

Vlasnici objekta dali su policajcima ključ i oni su, po ulaksu u kuću, videli otetu devojčicu.

Majka dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nakon deset dana potrage danas pronađena u selu Pasjača, izjavila da joj je ispunjena najveća želja – da Novu godinu dočela sa svojom ćerkom.