“Momirovićeva izjava da je Linglong najkontrolisanije gradilište vrhunac blamiranja…”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Predsednik Dveri Boško Obradović i predsedavajući Inicijativnog odbora Udruženja građana “Svi protiv Rio Tinta i rudnika litijuma” Duško Кuzović ocenili su u zajedničkom saopštenju da ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović treba da podnese ostavku “i da se više ne bruka”.

Kako su naveli, “izjava ministra Momirovića da je gradilište ‘Linlonga’ u Zrenjaninu najkontrolisanije u Srbiji samo je vrhunac njegovog blamiranja, laži i neodgovornosti na visokoj državnoj funkciji”.

“Momirović je pristao da služi vladajućem režimu i da potpisuje ugovore zbog kojih će morati krivično da odgovara, ali je to njegov izbor”, poručili su Obradović i Kuzović.

Kako su naveli, Vlada u koju je Momirović ušao poznata je “po višestruko preplaćenim tenderima, stranačkom zapošljavanju i nameštanju poslova rođačkim firmama, dovođenju stranih radnika u Srbiju i pored nezaposlenosti domaćeg stanovništva, davanju poslova stranim kompanijama umesto razvoju domaćih firmi, opraštanju troškova komunalija i električne energije stranim kompanijama i brutalnom naplaćivanju istih dugova od domaćeg stanovništva”.

“Ovo što sada radi ministar Momirović može časno da se završi samo njegovom momentalnom ostavkom. Sve drugo vodi njegovoj krivičnoj odgovornosti i zatvorskoj kazni, što čeka i mnoge druge članove Vlade Srbije za sve što su radili”, saopštili su Obradović i Kuzović.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime