Momirović: “Ulaganja u novi toranj na aerodromu ‘Nikola Tesla’ 22 miliona evra”

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/MO)

(Beta) – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji novog tornja aerodromske kontrole letenja i zgrade Centra kontrole letenja Beograd u sklopu aerodroma “Nikola Tesla” i izjavio da su ulaganja u taj projekat 22 miliona evra.

“SMATSA i Vlada Srbije investiraju 17,5 miliona evra i dodatnih pet miliona evra u najsavremeniju opremu”, rekao je Momirović, saopštio je njegov kabinet.

Prema njegovim rečima završetak radova se očekuje do kraja 2021. godine.

“Početkom 2022. godine planira se ugradnja uređaja i sistema za pružanje usluga kontrole letenja i potrebna integracija sa ostalim sistemima”, objasnio je Momirović.

On je naveo da se radi rekonstrukcija i aerodroma u Nišu koji će biti tri puta veći od postojećeg.

“Uložena su dodatna sredstva u aerodrom ‘Ponikve’, planiraju se investicije u aerodrom ‘Morava’ tako da će vazdušni sektor sa SMATSA-om, Direktoratom civilnog vazduhoplovstva, Er Srbijom i aerodromima potpuno pomeriti standarde u narednim godinama”, kazao je ministar.

Momirović je čestitao sutrašnji praznik, međunarodni Dan kontrolora letenja.

“Nakon 60 godina aerodrom ‘Nikola Tesla’ i Kontrola letenja dobiće novi toranj 75 metara visine, sa 120 kvadrata operativne sale na vrhu gde će biti ugrađena najmodernija oprema”, istakao je direktor SMATSA Predrag Jovanović.