“Molim vas, izgubite sledeći meč. Samo treba da dozvolite vašem protivniku da postigne gol…”: Mali navijač Mančestera pisao Klopu, a on mu odgovorio

0
Foto: Profimedia

Mladi navijač Mančester Junajteda Darah Karli zamolio je Jigrena Klopa da Liverpul prestane da pobeđuje. Nemac mu je vrlo brzo odgovorio.

Kako prenose engleski mediji, 10-godišnji dečak uputio je pismo menadžeru Redsa u sklopu školskog zadatka.

Liverpul ostvaruje previše pobeda. Ako trijumfujete u još devet mečeva imaćete najdužu seriju nepobedivosti u enegleskom fudbalu. S obzirom na to da sam navijač Junajteda, to me čini tužnim. Molim vas izgubite sledeći meč. Samo treba da dozvolite vašem protivniku da da gol. Nadam se da sam vas ubedio da ne osvojite ligi ili makar da ne pobeđujete više“, poručio je mladi Darah.

Na iznenađenje njegovih roditelja, odgovor sa Enfilda je stigao vrlo brzo.

Nažalost, ne mogu da ispunim tvoju želju. Ma koliko ti želeo da Liverpul izgubi, moj posao je da uradim sve kako bi klub pobedio pošto milioni ljudi širom sveta žele da se dogodi upravo to. Ne želim njih da izneverim”, napisao je Klop, prenosi N1.

“Na tvoju sreću, gubili smo utakmice u prošlosti i siguran sam da će se to dešavati i u budućnosti. Problem kada imaš 10 godina je što misliš da će stvari uvek biti kao što su sada. Ja sa 52 godine mogu da ti kažem da ti nije tako. Nadam se da ćemo ostvariti još pobeda i da ćemo osvojiti neki trofej, a da to neće tebe razočarati. Iako su naši klubovi rivali, postoji veliko poštovanje među nama. To je ono što je najvažnije u fudbalu“.